Terapije za mladostnike

Mladostniki se z rastjo vse bolj razvijajo in tako soočajo z različnimi prehodi. Od krmarjenja spoznavanje samega sebe, do priprave na odraslost do izzivov s sovrstniki  To obdobje je lahko za mladostnika razburljivo in jim v življenje prinaša žalost, jezo in se lahko počutijo preobremenjene. Mnogi v šoli doživljajo stisko, mnogim so v izziv odnosi s sovrstniki, sošolci, drugi doživljajo čustven vihar, nekateri pa doživljajo težave v družini.  Vse to pa moti njihovo dobro počutje in odpira vprašanje njim in njihovim staršem, skrbnikom,  kako si pomagati.

 

Verjamemo, da je mladostništvo čas možnosti in čas za največjo rast. Zato menimo, da potrebuje mladostnik možnost, da gradi socialne veščine,  krepi medsebojne odnose, učinkovito razrešuje čustva, izzive in krepi pozitivna prepričanja o sebi.

 

Terapija lahko pomaga pri temu, vendar pod pogojem, da je tudi mladostnik motiviran in pripravljen za delo. Po potrebi vključuje tudi sodelovanje staršev oziroma skrbnikov.  Skupaj bomo tako gradili varen stik za možnost zaupanja vrednega odnosa in s tem pogovora.

 

Mladostniki se na terapijo vključujejo iz različnih razlogov:

– paničnih napadov,

– depresivnih občutij in občutka osamljenosti,

– ne vedo kaj jih osrečuje,

– izkušnje z nasiljem,

– ločitve staršev,

– pomoč pri razvijanju strategij  za večje šolske uspešnosti,

– pomoč pri razvijanju veščin za obvladovanju jeze, žalosti, čustvenih nihanj.

 

Pokličite nas za nasvet ali za naročilo na prvi obisk.

Vsako vprašanje je dobrodošlo, lahko nas pokličete 069 694 913 ali pišete na email info@uglaseni-odnosi.si